עולם השיווק נמצא בעיצומה של מהפכה, ואם זה נשמע לכם כמו קלישאה שכבר שמעתם אתם לא טועים. תחום השיווק הדיגיטלי משתנה ללא הרף, ובכל פעם שמנהלי השיווק סבורים שהם הצליחו להדביק את הקצב, מגיע גל חדש של חדשנות ולצדו Buzzword שחייבים לשנן ופרקטיקות מתוחכמות שיש ליישם. במרכזה של מהפכת השיווק הנוכחית, הקרויה שיווק מבוסס דאטה (Data Driven Marketing), נמצא אותו מידע שנצבר על הלקוחות ושרוי בידם של מנהלי השיווק, או לפחות במרחק נגיעה מהם. ההבטחה שעומדת מאחורי הדאטה הזו היא כי בשימוש נכון אפשר לייצר תובנות יקרות ערך על הלקוח, ולהתאים את המסרים השיווקיים להרגלים וההעדפות הפרסונליות שלו.
מאיפה אתם יודעים עליי כל כך הרבה?
אבל רגע, בואו נחזור להתחלה ונבין מה זה בדיוק Data Marketing. בקצרה, מדובר בתהליך שבו אנשי השיווק הופכים את המידע שקיים ברשותם לתובנות על צרכנים, טרנדים ומגמות, ולאחר מכן מתרגמים זאת להחלטות מעשיות. זאת במטרה לעשות אופטימיזציה למהלכי שיווק ולאסטרטגיה השיווקית של הארגון, בהתאם לדרישות הייחודיות של כל צרכן וצרכן ובהתאם לצרכים של קהלים שונים.מאיפה מגיע המידע על הצרכנים? מכל נקודת מגע עם הלקוח, למשל מועדון לקוחות, רשימות דיוור, אינטראקציה באתר וכיו"ב. המידע יכול להתייחס לכל נקודת ממשק שבין הצרכן למותג, והוא עונה על כל אחת מהשאלות הבאות: מי (מאפיינים על הצרכן עצמו), מה (איזו מעורבות הוא קיים עם המותג), מתי (באלו סיטואציות הוא עשה זאת), איפה (היכן הוא קנה או יצר מעורבות), ולמה (מה הניע אותו לכך).
אבל למה זה טוב?
שאלת המיליון דולר של כל מנהל מותג, גם אלו שלא יודו בזה, היא מה הלקוחות רוצים. ובכן, שימוש נכון בדאטה יאפשר לכם לא רק לפצח את החידה אלא גם להבין מה מאפיין את הצרכנים שלכם הן כקבוצה הומוגנית והן כפרטים ייחודיים. בהתאם לכך, תוכלו לגזור תובנות שיווקיות מהתנהגות הצרכנים הכוללת, ואז להגיע לכל לקוח ולקוח באמצעות כלים פרוגרמטיים ועם מסר ייחודי עבורו, שנגזר כמובן מהמידע שיש למותג עליו.
כשמותגים מבינים באופן מלא את הצרכנים, ואת האופן שבו הם מעורבים ופוגשים את המוצר, הם יכולים לבצע החלטות טובות יותר הנוגעות לכל פרמטר פרסומי: החל מתזמון ההצעה, דרך הפלטפורמה שבה הצרכן יפגוש אותה, וכלה במסר הנכון שמתאים לו. בקיצור, דאטה מאפשרת להציע לכל לקוח את המסר הנכון, בזמן הנכון ובמקום הנכון.
מנהלי השיווק הופכים בהדרגה למניעי השינויים בארגון ולמובילי החדשנות בחברה, ולעיתים קרובות הם גם אלה שדוחפים את הארגון להתקדם לעתיד. אם אתם, בתור מנהלי שיווק, תאמצו אסטרטגיית דאטה ותיקחו חלק במהפכה הנוכחית, תיווכחו לגלות שמוצר טוב ובעל ערך לצרכן יעיל הרבה יותר בקידום המוצר בהשוואה לכל פרסומת שהיא, קריאטיבית ככל שתהיה.