2018 אוטוטו מסתיימת, ואתם יודעים מה זה אומר בתחום השיווק הדיגיטלי. כן, הגיע הרגע שבו כל המשווקים, הפרסומאים והטרנדולוגים כותבים או משתפים את המגמות הכי חמות שצפויות ללוות אותנו ב-2019. ובכן, אנחנו לא בקטע של לאכזב אתכם, ולכן הכנו גם אנחנו רשימה משל עצמנו.
אז במקום עוד סקירת תחזיות, הרשימה שלנו כוללת את 5 הטרנדים שלצערנו לא צפויים לחולל מהפכה בשוק הפרסום והשיווק המקומי ב-2019, למרות שהיינו ממש שמחים אם כן. בקיצור, קבלו את התחזית שלנו לשנה הקרובה, שלשם שינוי נשמח לגלות שטעינו בה.
Virtual Assistant
עוזרות קוליות, כדוגמת Google Assistant או אלקסה של אמזון, הן אחד התחומים הכי לוהטים בעולם, כשל-47 מיליון אמריקאים כבר יש עוזרת חכמה אחת לפחות בבית. פה בישראל יש כמה עשרות אלפי רמקולים חכמים, בעיקר של משתמשי Early Adopters שהביאו איתם אחד כזה מחו"ל. והתמיכה בעברית? שואפת לאפס, וזה נכון גם ליכולת ההתממשקות שלהם עם אתרי סחר וספקי תוכן (התממשקות שהיא קרדינלית על מנת לקבל מכך ערך אמיתי).
בקיצור, מעבר לגאדג'ט מגניב (והוא באמת מגניב), אין הרבה מה לעשות איתו כרגע בארץ, וככל הנראה נצטרך לחכות ל-2020 (או צפונה) בשביל לשאול את אלקסה בעברית מה מזג האוויר או לבצע באמצעותה קניות נטולות מסך
מהפכת הדאטה והחיבור ל–AI
אח כמה היינו רוצים ש-2019 תביא עמה מהפכה דאטה אמתית לשוק המקומי, כזו שמחברת בין מגוון סוגים של דאטה, מנהלת ומנתחת אותם לכדי תובנות ויורה הצעות ערך פרסונאליות ע"פ שלל טריגרים לכל כיוון. אבל נראה שזה עוד לא קורה השנה. אל תתבלבלו; היכולות הטכנולוגיות והכלים לניתוח דאטה לגמרי זמינות כאן בישראל (חלקן אף פרי פיתוח ישראלי). אז מה עוד נדרש?
במושגים של AI כשמדברים על דאטה, בעצם מתכוונים לביג דאטה – מידע בהיקף עצום, מגוון ומתחדש כל הזמן. מערכות ניהול דאטה מבוססות AI ואוטומציה כבר הגיעו לרמות תחכום מרשימות מאוד, מה שחסר להם זה "רק" הדאטה המגוון והרענן שלכם כדי לחולל בו את הקסמים שלשמם הם נוצרו (ואולי בהמשך להחליף אותנו לחלוטין). כמובן שרוב החברות הרציניות כבר החלו להשקיע מאמצים לא מועטים בפרקטיקות של איסוף ואיחוד דאטה שיאפשרו למכונות מבוססות AI לקחת את השיווק שלכם לשלב הבא. רק ששלב זה מצריך לא מעט משאבים (אם המילים מערכות מידע ו-GDPR מעוררות בכם תחושות שליליות אתם כבר בכיוון הנכון) ורובכם אמור להיות עסוק בו כרגע. אנחנו נשמח ללוות אתכם במסע להבניית הדאטה השיווקי שלכם ורק מחכים לפתח מסעות לקוח חכמים ולחבר את מערכות האוטומציה וניהול הדאטה החכמות שלנו אליו ולהפוך אותו לזהב כפי שנהוג לומר
IOT – האינטרנט של הדברים
אם אתם שואלים אותנו, אנחנו לא באמת בטוחים שהנעליים שלנו צריכות לתקשר עם הסלולרי שלנו; בשום נקודת זמן, אבל זה הכיוון אליו הולכת התעשייה העולמית. זה קורה כבר בארה"ב ובאירופה – אנשים נעשים יותר ויותר מחוברים לחפצים שלהם 24/7, והחיים שלהם הופכים ליותר נוחים בזכות זה (למשל המקרר שמעדכן את רשימת הקניות כשתוקף החלב פג). מה קורה בישראל בנושא? יש לנו עוד לא מעט צעדים להתקדם בכיוון, בכל הנוגע לבשלות הטכנולוגית והעצלות הנדרשת על מנת שנאמץ סביבה כזו, שבה האינטרנט של הדברים הוא זה ששולט במציאות שלנו.
AR/VR
העולם החוויתי של המציאות הווירטואלית הוא ללא ספק המימד הבא של התוכן. בעתיד הטכנולוגיה תהיה כל כך מתקדמת ונוחה, שלרכוש בית או כרטיסים להופעה בעזרת AR או VR יהיה טבעי וריאלי, אבל כנראה שגם ב-2019 זה עדיין לא יקרה. אנחנו אומנם רואים ניצנים של הטכנולוגיות הללו ברמה השיווקית בישראל, ואפילו היו לנו מספר ניסיונות מוצלחים מאוד בתחום. אבל ברמה הפרקטית? קצת פחות, אם בכלל.
נכון לעכשיו, יש חברות שמנסות להטמיע את הטכנולוגיה הזו בתחומים שונים, אבל הצרכן הישראלי של 2019 עדיין לא רוצה לחיות את החיים שלו דרך עדשת ה-VR/AR. אז כן, זה אולי קורץ נורא בקטע טכנולוגי, אבל לכם כמשווקים כדאי להמתין עוד קצת.
בלו'ציין בתחום השיווק- דברו איתנו ב-2025 (לפחות)
טכנולוגיית הבלוקצ'יין מבטלת את את הצורך במתווכים, פייסבוק וגוגל ששולטות במרבית הדאטה, כבר לא יהיו בעלות המידע כשהמשתמשים בעצם יקבלו את השליטה במידע שלהם. כל הכנסות הפרסום כבר לא יהיו בבלעדיות של הענקיות, אלא יהיו תחת יחסי "תן -קח" בין המפרסמים לצרכנים. ערוצי השיווק, החיפוש האורגני והממומן, הרשתות החברתיות הולכים להשתנות. הטכנולוגיה הזו אכן מביאה בשורה מעניינת וחדשנית, שהולכת לשנות את תחום השיווק הדיגיטלי, מכילה המון יתרונות אך גם טומנת אתגרים וחשוב להבין שנהיה חייבים להתאים את עצמנו לטכנולוגיה. אך אל תמהרו להילחץ, נחזור לדבר על זה ב2025
חשוב לנו לציין; 5 המגמות שסרקנו כאן הן לגמרי חלק מרכזי מעולם השיווק והפרסום העולמי. ולא, אנחנו לא טוענים שהן לא קיימות בשוק הישראלי. מה אנחנו כן טוענים? שנכון לעכשיו, מדובר בטרנדים שמאפיינים בעיקר את ענף ההיי-טק הישראלי. וענף הפרסום והשיווק הדיגיטלי? ייאלץ להמתין ל-2020, במקרה הטוב. אנחנו, בכל מקרה, מעדיפים לשמור על קצת אופטימיות.